O nas

Za vse, ki nas še ne poznate in ste prvič na naši spletni strani, smo pripravili kratko predstavitev.

V spletni trgovini neprezri.si  ponujamo kvalitetne, zanimive in različne izdelke, kot so izdelki za gospodinjstvo, tehniko, zdravje, lepoto in dom.
Vsi izdelki, ki jih nudimo so skrbno izbrani s strani naše ekipe, s čimer lahko zagotavljamo kvaliteto in cenovno dostopnost.

S skupnimi močmi strmimo k zadovoljstvu kupcev! Prepričajte se sami!

100% VAREN NAKUP!

O nakupu

V spletni trgovini neprezri.si  so na voljo naslednji plačilni pogoji:

 • po povzetju – celotna kupnina + stroški dostave, ki so navedeni v naročilu, dostavljalec vam NE BO zaračunal nobene dodatne provizije.
 • po predračunu – predračun vam bomo poslali takoj po prejetem naročilu,znesek nakupa nakažete na  naš transakcijski račun, ki ga najdete na predračunu, plačilo pa mora biti izvedeno najpozneje v 3 dneh od datuma naročila, v nasprotnem primeru se naročilo stornira.

Dostava se izvaja preko pogodbenega partnerja GLS Slovenija.

 • Stroški dostave so obračunani po veljavnem ceniku GLS Slovenija. Izdelke, ki so na zalogi, odpošljemo še isti dan, oziroma v najkrajšem možnem času.
 • Strošek dostave je obračunan pred zaključkom naročila in velja za področje  Slovenije. Za hitrejšo dostavo ali dostavo izven države Slovenije, se je potrebno dogovoriti po telefonu oziroma elektronski pošti.
 • Dostava se vrši v dopoldanskem času, zato je priporočljivo, da navedete naslov za dostavo, kjer boste dosegljivi v dopoldanskih urah , lahko pa vam paket dostavijo tudi na delovno mesto. Če dostava ni uspešna oziroma če ste ob času dostave odsotni, vam dostavna služba pusti obvestilo, paket pa prevzamete v vaši najbližji poslovalnici GLS Slovenije v roku 15 dni.
 • Strošek vsake dostave znaša 4,10 €.

Rok dobave

Roki dobave se razlikujejo glede na proizvajalca izdelka. Če naročenega blaga trenutno ni na zalogi, vas bomo po elektronski pošti ali telefonu obvestili o predvidenem roku dostave.

Kadar ima naročeno blago različne dobavne roke, bo dostavljeno v roku, ki velja za izdelek z najdaljšim dobavnim rokom. Če je na primer naročen artikel z rokom dobave 3 dni in artikel z rokom dobave 10 dni, bo blago dostavljeno najkasneje v roku 10 dni.

Postopek naročanja – nakupa
Na spletnem portalu neprezri.si so prikazani izdelki, ki jih med brskanjem po spletni trgovini lahko naroči uporabnik/kupec. Ob izbranih izdelkih je naveden celoten strošek nakupa.

Uporabnik/kupec ima v vsakem trenutku, do » Zaključi nakup « vedno možnost preklica. Če iskanega izdelka ni na spletni strani, lahko kupec za ta izdelek pošlje povpraševanje. Če je bilo naročilo uspešno posredovano, se naročniku/kupcu izpiše tekst: Vaše naročilo je bilo uspešno zaključeno…

Pri naročilu navedite telefonsko številko, saj jo  potrebujemo za dostavo. Če želite plačati po predračunu, če želite, da se vam paket dostavi na drugi naslov ali če naročilo zahteva dodatne podatke, kot so barva ali kateri drugi podatki, le-te vpišite pod komentar.

Opis tehničnih postopkov za sklenitev pogodbe

Dodajanje izdelka v košarico

Na spletni strani izberite željeni izdelek. Izbrani izdelek lahko kupite na dva načina:

 1. Gumb »DODAJ V KOŠARICO«

S klikom na zelen gumb »Dodaj v košarico« izdelek dodate v košarico.

gumb desno zgoraj), ali pa z nakupom zaključite in pritisnete gumb »Na Blagajno«.

Ko imate vse izbrane izdeleke v vaši košarici, imate v košarici pregled vašega naročila in možnost spremembe količin izdelkov.

S klikom »Na Blagajno« vas gumb preusmeri na stran »Zaključek nakupa«, kjer vnesete podatke plačnika, možnost plačila in zaključite nakup z gumbom »Kupite sedaj«.

 1. Gumb »NAROČI ZDAJ«

Za takojšnji nakup, brez dodajanja drugih izdelkov iz spletne strani, lahko željeni izdelek naročite s klikom na oranžni gumb »Naroči zdaj«, kjer vas gumb preusmeri takoj na »Zaključek nakupa«.

Podatki plačnika« vnesete vaše podatke in pr

Naročnik lahko uveljavlja garancijo nakupa izključno za blago, ki je bilo naročeno in kupljeno v spletni trgovini neprezri.si  To dokazuje s prejetim računom.

Odstop od pogodbe, potrošnik sporoči preko e-pošte prodajalca: info@neprezri.si  na telefonsko številko: 070 115 115 , ali pisno na naslov podjetja: AY d.o.o., Cesta Dolomitskega odreda 10C, 1000 Ljubljana.

Obrazec, za odstop od pogodbe, je uporabnikom na voljo tukaj.

V skladu z določbo 43.č člena ZVPot ima potrošnik pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje (pisno, ustno, na obrazcu…), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Pri tem lahko potrošnika bremenijo le stroški iz sedmega odstavka 43.d člena tega zakona.

V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.

Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Po prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu iz prvega odstavka 43.č člena tega zakona, razen če podjetje ponudi, da samo prevzame vrnjeno blago. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebna za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja balga. Potrošnik ne odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če ga podjetje ne seznani s pravico do odstopa od pogodbe skladno s 4. točko prvega odstavka 43.b člena.

V primeru odstopa od pogodbe, potrošnik prejeti izdelek (priložiti obrazec za odstop od pogodbe, poda izjavo ter kopijo računa) vrne oziroma pošlje po pošti na naslov prodajalca: AY d.o.o., Cesta Dolomitskega odreda 10C, 1000 Ljubljana, Slovenija.

Potrošnik mora  prodajalcu vrniti izdelek  nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je izdelek uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik, artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus izdelka v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artikla (v primeru pošiljanja se obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor).

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil upoštevan bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Potrošniku se vrne le vplačani znesek.

Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in se  uporabniku vrne kot darilni bon ali kot vplačani znesek  na TRR uporabnika.

V izjemnih primerih, ko izdelki niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup le tega  z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti.

Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega izdelka enake ali višje vrednosti.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

itisnite gumb »Kupite sedaj«, da uspešno oddate naročilo.

Po zaključenem nakupu se vam prikaže zahvalna stran in povzetek opravljenega nakupa.

MENJAVA IZDELKA

Potrošnik ima pravico, da v 14-ih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da želi zamenjati izdelek, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku.

Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Blago mora biti vrnjeno podjetju najkasneje v 30 dneh od sporočila o odstopu. Kupec krije stroške pošiljanje paketa, ki ga pošilja iz svojega naslova na naslov prodajalca. Izdelek kupcu zamenjamo ter mu ga na prodajalčeve stroške ponovno pošljemo.

Izdelek zamenjamo samo v primeru:

 • Embalaža: Zunanja in notranja embalaža v kateri je izdelek naprošamo, da ni poškodovana.
 • Izdelek: Izdelek ne sme biti poškodovan, umazan, odrgnjen, strgan,imeti kakršnih koli znakov uporabe,ne sme priti v stik s katerokoli telesno tekočino itd.
 • Količina: V paketu, ki ga dobimo morajo biti priloženi vsi deli paketa. V primeru, da en ali več delov manjka vam izdelka ne moremo zamenjati.
 • Priporočamo vam, da pri pošiljanju izdelka, izdelek zavarujete oz. ga zapakirate v kartonasto škatlo in ne v kuverto.
 • Izdelek lahko pošljete nazaj v kartonasti škatli, v kateri ste izdelek prejeli. V primeru, da bo izdelek vrnjen poškodovan, vam izdelka žal ne bomo mogli zamenjati!
 • Paketu mora biti nujno priložen račun.

V primeru vračila izdelka brez računa paketa ne moremo zamenjati.

V tem primeru sta vam na voljo dve možnosti:

 1. Osebni prevzem paketa v naših prostorih na naslovu: AY d.o.o., Cesta Dolomitskega odreda 10C, 1000 Ljubljana, Slovenija
 2. Pošiljanje paketa na vaše stroške.

Vrnjene izdelke bomo upoštevali samo v primeru zgoraj navedenih zahtev ter v primeru,da bodo poslani na naslov: AY d.o.o., Cesta Dolomitskega odreda 10C, 1000 Ljubljana, Slovenija.

 

GARANCIJA

Izjavljamo, da bo izdelek brezhibno deloval, če bo uporabnik upošteval priložena navodila za uporabo. AY d.o.o. se obvezuje, da bo vse okvare in tehnične pomanjkljivosti, ki bi nastale na izdelku ob normalni uporabi, popravil/zamenjal v garancijskem roku-45 dni. Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu.

Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu ali drug zakonsko določen garancijski rok, ostali izdelki imajo garancijski rok predpisan s strani proizvajalca, skladno z zakonom ob naslednjih pogojih:
Pri reklamaciji morate predložiti veljaven garancijski list in račun o nakupu izdelka (ali kopijo obeh);
v garancijski dobi sme servis opravljati le (pooblaščeni serviser oz. AY d.o.o.)

 • izdelek ne sme biti mehansko poškodovan;
 • izdelek mora biti v originalni embalaži
 • izdelek morate uporabljati skladno z navodili;

Zavrnjena garancija: 

Artikel, ki je prišel na servis in je strokovna oseba ugotovila, da je reklamacija neupravičena ( stranka nosi vse stroške poštnine in popravila artikla).

 • Stvarna napaka: Artikel ima poškodovano, nepopolno ali neoriginalno embalažo, vendar je brezhibno delujoč.
  Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.
 • Poškodovan artikel: Artikel ima manjšo estetsko poškodbo, lahko kaže znake uporabe in ima lahko poškodovano embalažo.
  Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.
 • Uporabljen artikel: Artikel je bil vrnjen s strani kupca. Bil je uporabljen in ima lahko nekoliko poškodovano embalažo.
  Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.
 • Servisiran artikel: Artikel je bil servisiran na pooblaščenem servisu. Artikel je brezhibno delujoč.
  Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.

VRAČILO IZDELKOV

Potrošnik o odstopu od pogodbe in vrnitvi nakupljenih izdelkov ponudnika obvesti s klicem na telefonsko št. 070 115 115 ali pisno na elektronski naslov: info@neprezri.si  ali mora obrazec posredovati na naslednji naslov: AY d.o.o., Cesta Dolomitskega odreda 10C, 1000 Ljubljana, Slovenija.

Pred odločitvijo, da bo kupec odstopil od pogodbe, sme kupec opraviti ogled in preizkus izdelka v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja.Izdelka kupec ne sme še naprej uporabljati do odstopa od pogodbe. Šteje se, da sta sporočilo o odstopu oz. izdelek poslana pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Možnost vračila izdelkov oz. odstopa od pogodbe ne velja v primerih kot jih določa vsakokrat veljavni zakon,  ki ureja varstvo potrošnikov.

Kupnina bo povrnjena najkasneje v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu oziroma po prejemu vrnjenega izdelka (kupnina bo vrnjena z enakim plačilnim sredstvom kot ste ga uporabili, razen  v primeru,  če izrecno zahtevate vračilo kupnine preko drugega plačilnega sredstva in če zaradi tega ne nosite nobenih stroškov.

Podjetje lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej.
Za natančnejše informacije o postopku vračila izdelkov pokličite na telefonsko številko 070 115 115.
Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.
V kolikor kupec uveljavlja pravico do povrnitve kupnine za izdelek s stvarno napako(tovarniško poškodovan izdelek), mu je prodajalec dolžan vrniti le nakupno vrednost izdelka.

Pomembnejši napotki za vračilo artiklov:

Pri vračanju izdelkov prodajalcu (AY d.o.o.), morate priložiti obrazec za odstop od pogodbe  ali nedvoumno izjavo o odstopu. Priložite tudi kopijo računa.

Naslov za posredovanje (pošiljanje) artiklov prodajalcu je AY d.o.o., Cesta Dolomitskega odreda 10C, 1000 Ljubljana, Slovenija.

Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke, in da artikle ustrezno pripravite za transport (pri tem ne smete  uporabiti originalne embalaže kot embalažo za transport).

Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je vnaprej dogovorjeno drugače.  Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Če uveljavljate garancijo, boste popravljen izdelek prejeli najhitreje, če garancijo uveljavljate neposredno pri proizvajalcu oziroma njegovem pooblaščenem servisu.

Sredstva, ki jih imate na neprezri.si i računu, lahko porabite zgolj v celoti v enkratnem znesku. Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo.
Na TRR uporabnika ali drugo plačilno sredstvo, v kolikor to izrecno zahteva uporabnik, se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in se znesek prav tako vrne uporabniku. Pridobljena nagrada v nobenem primeru ni izplačljiva ali vračljiva na račun.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil upoštevan bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo.

Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in zato se vrne uporabniku. Pridobljena nagrada v nobenem primeru ni izplačljiva ali vračljiva na račun.

Vračilo izdelkov za pravne osebe

Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo pošiljk artiklov v okviru garancijskih pogojev.

Pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh ali vračila kupnine kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

Za vsa dodatna vprašanja nas pokličete na 070 115 115 ali nam pišete na info@neprezri.si 

Kupnino vrnemo samo v primeru da je:

 • Embalaža: Zunanja in notranja embalaža v kateri je izdelek naprošamo, da ni poškodovana.
 • Izdelek: Izdelek ne sme biti poškodovan, umazan, odrgnjen, strgan,imeti kakršnih koli znakov uporabe,ne sme priti v stik s katerokoli telesno tekočino itd.
 • Količina: V paketu, ki ga dobimo morajo biti priloženi vsi deli paketa. V primeru, da en ali več delov manjka vam izdelka ne moremo zamenjati.
 • Priporočamo vam, da pri pošiljanju izdelka, izdelek zavarujete oz. ga zapakirate v kartonasto škatlo in ne v kuverto.
 • Izdelek lahko pošljete nazaj v kartonasti škatli, v kateri ste izdelek prejeli. V primeru, da bo izdelek vrnjen poškodovan, vam izdelka žal ne bomo mogli zamenjati!
 • Paketu mora biti nujno priložen račun.

V primeru, da bo vrnjeni izdelek poškodovan ali brez priloženega računa, vam kupnine ne bomo mogli vrniti.

V tem primeru sta vam na voljo dve možnosti:

 1. Osebni prevzem paketa v naših prostorih na naslovu: AY d.o.o., Cesta Dolomitskega odreda 10C, 1000 Ljubljana, Slovenija
 2. Pošiljanje paketa na vaše stroške.

Priporočamo, da izdelke, ki jih želite vrniti ali zamenjati, ustrezno  zavarujete oziroma zapakirate v ustrezno embalažo za transport.

Vrnjene izdelke bomo upoštevali samo v primeru zgoraj navedenih zahtev ter v primeru, da bodo poslani na AY d.o.o., Cesta Dolomitskega odreda 10C, 1000 Ljubljana, Slovenija.

Obravnava poškodovanih pošiljk (odškodnine)

Ko vam paket dostavi GLS Slovenija in ugotovite, da je izdelek ali pošiljka poškodovana, da manjka vsebina ali kaže znake odprtja, lahko vložite postopek odškodnine. Škodo je potrebno prijaviti v roku 7 koledarskih dni od datuma prejema paketa na e-naslov info@neprezri.si  ali po telefonu na številko 070 115 115 . Ob prijavi škode bomo potrebovali tudi fotografije paketa, (notranje) embalaže, poškodovanega artikla, GLS nalepke in pa opis poškodbe. Z referentom se lahko dogovorite tudi za prevzem poškodovanega paketa na vašem naslovu.

STVARNA NAPAKA

Kdaj je napaka stvarna?

 • ko artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
 • ko artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
 • ko artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
 • ko je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom izdelka obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla.

Obrazec za prijavo stvarne napake se nahaja: tukaj.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočati, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca. Če obstoj napake na blagu oziroma nepravilnosti pri opravljeni storitvi ni sporna, mora podjetje čimprej, vendar najpozneje v roku osmih dni ugoditi potrošnikovi zahtevi.

REŠEVANJE REKLAMACIJ

V kolikor želite izdelek reklamirati ali Vas zanimajo pogoji reklamiranja, nas lahko pokličete ali pišete na:

 • elektronski naslov: info@neprezri.si 
 • pokličete na telefonsko številko: 070 115 115

Pritožbe v zvezi s ponudbo in nakupi na spletni strani rešuje naš reklamacijski oddelek, ki je kupcu na voljo v delovnem času od ponedeljka do petka med 8.00 in 16.00 uro.
Pogodbeni stranki se dogovorita, da bosta vse spore reševali sporazumno. V primeru, da spora ne bi bilo mogoče doseči, je za reševanje sporov pristojno  sodišče v Ljubljani.

Prevzem artiklov, vrnjenih iz obravnave garancije ali stvarne napake

Kupec je dolžan artikel, ki ga je prodajalcu izročil v garancijsko ali drugačno obravnavo, po zaključku obravnave prevzeti.

Kupec prevzame artikel na prevzemnem  mestu, na katerem ga je osebno izročil prodajalcu, v primeru, da ga je poslal po pošti, pa mu bo vrnjen na naslov za dostavo. Prodajalec kupcu pošlje obvestilo o vrnitvi artikla iz obravnave ter ga pozove na prevzem pošiljke.

Kupec je dolžan artikel prevzeti v roku 14 dni od dneva obvestila. Če kupec artikla ne prevzame v navedenem roku, se artikel izroči v hrambo prodajalcu na naslovu njegovega skladišča: AY d.o.o., Cesta Dolomitskega odreda 10C, 1000 Ljubljanaj, Slovenija. Prodajalec hrani artikel v lastnem skladišču do poteka 6 mesecev od dneva obvestila.

Prodajalec ima za to obdobje pravico do povračila vseh stroškov skladiščenja in sicer (1 €/dan) ter pravico do povračila vseh za ohranitev artikla potrebnih stroškov. Po poteku 6 mesecev od dneva obvestila lahko prodajalec artikel proda prek spletne trgovine tneprezri.si  in doseženi znesek kupnine, po odbitku prodajnih in ostalih stroškov prodajalca, nakaže kupcu. V primeru, da je vrednost artikla neznatna, ga lahko prodajalec podari v dobrodelne namene in v tem primeru kupcu ni dolžan nobenega vračila.

Prodajalec 15 dni pred iztekom 6 mesečnega roka hrambe kupca obvesti o nameravani prodaji oziroma o podaritvi artikla, po prodaji ga obvesti o doseženi ceni, o nastalih stroških ter o nakazilu preostanka kupnine na transakcijski račun kupca.

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Trgovec se trudi po svojih najboljših močeh, da bi spletno mesto vključevalo točne in ažurne informacije o izdelkih, cenah in zalogi. Skrbrimo za točnost informacij objavljenih na spletni strani. Slike izdelkov na spletni strani so resnične, predstavljajo dejansko stanje in zagotavljajo lastnosti izdelka (barve, dodatna oprema).

Trgovec stremi k najvišji stopnji ažurnosti in pravilnosti objavljenih podatkov na spletnem mestu. Kljub temu pa lahko zmanjšana stopnja delovanja uporabljene tehnološke rešitve, vnos, prenos ali pa kakršnakoli druga obdelava podatkov povzroči napako, ki je prikazana na spletnem mestu. V primeru, da obiskovalec spletne strani ocenjuje, da gre za napačno prikazan podatek, lahko trgovcu sporoči na kontaktne naslove. Trgovec ni odgovoren za občasno nedelovanje strani, morebitno nepravilnost podatkov in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij ter nezmožnosti dostopa in uporabe informacij na teh spletnih straneh.

Akcijske cene in posebni popusti veljajo do odprodaje zalog.

Ponudnik si pridržuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih napak ali vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočeno uporabo spletne trgovine. Ponudnik ni odgovoren za povrnitev morebitne škode ali stroškov, ki jih ima uporabnik zaradi prenehanja, nedelovanja ali ovir pri delovanju spletne strani.

Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki utegne nastati na uporabnikovi strojni opremi, programski opremi ali drugi opremi zaradi uporabe spletne strani.

Uporabnik si mora sam zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom  in uporabo spletne strani.

Vsak kupec se z nakupom in posredovanimi osebnimi podatki strinja s splošnimi pogoji poslovanja in dovoljuje nadaljnje  komuniciranje  izključno po elektronski pošti z namenom obveščanja o novostih, akcijah, ipd.

V primeru nesoglasja, mora kupec pisno obvestiti podjetje, z dopisom po pošti, na elektronski naslov info@neprezri.si 

ali po telefonski številki 070 115 115 .

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

neprezri.si se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.

neprezri.si ,, za nedoločen čas hrani naslednje podatke članov neprezri.si  : ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije z neprezri.si  .

Neprezro.si  navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za goste neprezri.si  hrani osebne podatke samo za čas do izpolnitve naročila naslednje podatke gostov neprezri.si  ,: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije z neprezri.si ,. Po izpolnitvi naročila se hranijo samo še podatki v zvezi s posameznim naročilom, do katerih je mogoč dostop samo prek poznavanja številke računa in številke naročila.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

DRUGA DOLOČILA

Kupcu pripadajo Vse pravice po zakonu o varstvu potrošnikov .
Vsi tu navedeni pogoji in pravila, so zavezujoči za kupca in podjetje AY d.o.o.
Vse morebitne spore bosta stranki reševali sporazumno.
V primeru, da sporazuma ni mogoče doseči, bo spor reševalo pristojno sodišče v Ljubljani..
Sklenjene pogodbe so shranjene v elektronski obliki na serverju podjetja AY d.o.o.
Vpogled vanje je možen le s predhodno najavo kupca.

PRAVILA IN POGOJI V NAKUPOVANJA V SPLETNI  TRGOVINI – neprezri.si 

Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom pravila in pogoji sodelovanja
v spletni trgovini neprezri.si  (v nadaljevanju : Pravila ) ter se z njimi v celoti strinja.
Pravila se lahko spreminjajo brez  napovedi, zato kupcem, ki se vračajo
na našo spletno stran, priporočamo, da jih pred vsakim nakupom pregledajo.
Naročilo zavezuje podjetje  in kupca do pomembnosti prodajne pogodbe.
Naročilo in  račun se hranita v arhivu podjetja, ki sta kupcu na vpogled  na sedežu podjetja,za kar  kupec pisno utemelji vpogled .
Pogodba  se sklepa med kupcem in podjetjem AY d.o.o.
Cesta Dolomitskega odreda 10C, 1000 Ljubljana.

PRITOŽBE IN SPORI

AY d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru Piškotki

Pravna podlaga

Podlaga za sporočilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov.. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, varnosti…).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje…). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (uporabniško ime, jezik, regijo…) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brkljalnikov nastavite tako, da piškotkov ne sprejemajo.

Za informacije o zmožnostih posameznih brskjalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.ru težav, se kupec s podajalcem neprezri.si ,lahko poveže preko telefonske številke 070 115 115 ali po elektronski pošti na info@tneprezri.si 

Pritožba se odda preko e-poštnega naslova info@neprezri.si  Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

AY d.o.o. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora,  kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem.

Zato si AY d.o.o.. prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru, da sporazuma ni mogoče doseči, bo spor reševalo pristojno sodišče v Ptuju.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi AY d.o.o., ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

neprezri.si , ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.